Hvad gør jer vigtige? Formentlig ingenting

Hvad gør jer vigtige? Formentlig ingenting

Og samtidig formentlig en masse. Alle offentlige organisationer er unikke og brænder for noget vigtigt. Imidlertid evner de færreste organisationer at bruge det, kommunikere det og ”brande” sig på det. Vi er heldige, hvis en organisation har en ajourført hjemmeside. Og heldige i særlig grad hvis der på den hjemmeside står noget af værdi. Noget udover praktik og fakta. Noget om, hvorfor organisationen eksisterer, hvilke motiver og formål der driver den, og hvilke værdier den lever på. Tænk over det. 2017, den digital guldalder. Og I er ikke med. Den moderne forbruger, som også er jeres brugere/chefer/politikere, er som udgangspunkt hardcore frasorterende kritikere. De vælger alt fra, der ikke giver dem værdi og mening på et splitsekund. Giver jeres digitale færden mening og værdi på et splitsekund?

Nej, nok ikke. Hvis ja – er du nu sikker? For ældgamle eller døde værdier i en afkrog af jeres hjemmeside tæller ikke. Det er næsten værre. For det viser, at I har brugt tid og energi, men brugt den forkert og/eller uden at følge op. Desuden bliver det et råb til himlen om et langsomt, forældet apparat i kontrast til den moderne kommunikations form og tempo. Og ja, det tempo kan man mene om, hvad man vil – ”vi misser kvalitet og eftertænksomhed” – men tempoet er sat. Følg med eller stå tilbage.

At følge med kræver en langsigtet og ambitiøs strategi. Vedholdenhed. Unik kommunikation. Og et stadigt fokus på formål og vejen dertil. Har I tid og kompetencer til det? Det er en god investering. Både for jeres ansigt udadtil. Og i høj grad for jeres organisation indadtil. I det daglige arbejde får I et synligt og nærværende pejlingsinstrument – hvorfor er vi her? Hvor vil vi hen? Hvordan? – i kraft af at I tvinges til at tage stillings til det, fordi I skal kommunikere om det. I pressede situationer især, giver det jer som både medarbejdere og ledelse et uundværligt redskab – et opdateret, levet og ultrasynligt grundlag for kommunikation, beslutninger og handling.

I gør en masse vigtigt i praksis – få det nu ud over rampen til glæde og gavn for jer selv og verden.1 thought on “Hvad gør jer vigtige? Formentlig ingenting”

  • Tillader mig at skrive, at det igen er de forkerte der bliver “skudt” på. Der er ikke noget denne gruppe hellere vil end at vise hvad de brænder for. Og de kan godt præstere opdateret hjemmesider med masser af nye og spændende værdier. MEN..!!! For der er et kæmpe stort men. Ingen gider betale for det…!! Nedskæringer som også betyder at stederne er oversvømmet med gammelt it udstyr. Nogle institutioner får det som man ikke længere kan bruge på rådhuset. Borgmesterkontoret har maks respons fra it afdelingen på 20 min. Ude på skolerne kan man nogle gange vente 2 måneder?? Tiden foran skærmen bliver brugt på ligegyldige spørgeundersøgelser og registreringer som skal udfyldes så nogle kan se effektiviteten på steder og få puttet borgerne i kasser og skemaer. Dette har ingen værdi for dem der lægger deres ildsjæl i at gøre det så godt for borgerne som muligt og for hver gang man udfylder et spørgeskema følger der en ny besparelse med i kølvandet. Har institutioner betydning??? Ja, i høj grad… men i den virkelige verden og ikke ude i cyberspace. Skyd på pressen i stedet for. Sæt dem til at beskrive værdierne i vores samfund. Tale tingene op i stedet for som nu altid at fokusere på det negative. Pressen har nøglen til større forståelse, indsigt og for rigtig mange også nøglen til arbejdsglæde. De vælger dog altid at dreje nøglen den gale vej rundt. Kig på politikerne som sidder og laver alle besparelserne i det offentlige..!!! De har udpint systemet så meget at alle deres egne børn går i privat skoler. De vil ikke en gang lægge egne børn til deres beslutninger om besparelser…

    Start beskydningen det rigtige sted og hjemmesiderne vil blomstre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.