Vejledning i alle dele af jobsøgningsprocessen

Vejledning i alle dele af jobsøgningsprocessen

En tilfreds kunde:

Hej Karin.

Jeg vil fortælle dig, at jeg har fået nyt job som leder af en børnehave og vuggestue.?Jeg er sikker på, at mit forløb hos dig har en stor del af æren for at jeg kunne lande sådan en stilling. Så jeg takker dig endnu mange gange for en god og lærerig proces.

 

Har du også brug for en lærerig proces?

Du har de rette kompetencer. Du skriver ansøgning på ansøgning. Alligevel afslag på afslag. Hvad er der galt med din ansøgning? Desværre kan de færreste selv se, hvad der er galt med deres ansøgning. De har skrevet den, så selvfølgelig oplever de, at den er god. Det klart som solen.

Tip 1 : Når du skriver en ansøgning, beskriver du din erfaring, uddannelse og kompetencer i CV`et. I ansøgningen skal du beskrive, hvad din kommende virksomhed vil få ud af at ansætte dig. En god model at bruge er SFG.

Styrker: Find ud af hvilke 5 topstyrker, egenskaber du har.

Fordel: Tag en styrke af gangen. Hvilke personer, hvilke grupper vil denne styrke være en fordel for. Lav brainstorm.

Gevinst: Hvem af disse grupper vil især få gavn af denne styrke. Beskriv herefter din styrke og hvad den vil give netop denne gruppe.

Skriv f.eks.:

I vil opleve, at …….

I vil møde en medarbejder, der …….

I får …….

Igennem beskrivelsen af dine styrker skal du hele vejen rundt om virksomheden.

F.eks.:

Mine ledere vil opleve………

Kunderne vil opleve………

Kollegerne vil opleve……

Tip 2: Undgå så vidt muligt, at begynde sætninger med jeg, mig, min og mit.

Tip 3: Sæt et billede på CV. Billedet skal være vellignende og nutidigt. Vær opmærksom på at baggrunden også har betydning, den har stor signalværdi.

Det er kanonsvært at skrive en ansøgning, så ansættelsesudvalget kan læse, hvad de får ud af at ansætte dig. Når ansættelsesudvalget læser din ansøgning, skal de kunne se en ”film” af, hvad du kan tilføre virksomheden. De skal få lyst til at møde dig.

Du kan få de rette redskaber gennem vejledning fra os. Din ansøgning vil blive betydelig bedre. Selvfølgelig koster det, men det koster endnu mere ikke at få jobbet.

En anden glad kunde har  skrevet følgende til os: ”Mange tak for hjælpen, er super glad for resultatet. Jeg har nu sendt og giver dig selvfølgelig en opdatering.”

Karin B. Pedersen, Tlf. 42420393, Mail karin@kapeproces.dk, ww.kapeproces.dk1 thought on “Vejledning i alle dele af jobsøgningsprocessen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.