Jobsøgende – brugbare tips til dig 1

Jobsøgende – brugbare tips til dig 1

Når du beskriver dig selv i en ansøgning eller en samtale, er det klogt at luge ud i tillægsordene. Tillægsord er ofte floskler, som har mistet en entydig definition.F.eks. ordet vedholdende.

Vi tror, vi er enige om, hvad det betyder. Men er det entydigt? Det oplever vi ikke. Nogle i ansættelsesudvalget tolker det måske som stædig, andre som principfast og andre igen som ihærdig.

Tillægsord har mange forskellige betydninger afhængigt af folk, der hører dem og tolker dem. Når vi vejleder kunder i at skrive ansøgninger eller træner dem i kunsten at gå til ansættelsessamtaler, så går vores arbejde bl.a. ud på at træne dem i at omskrive tillægsord til handlesætninger.

“Jeg er vedholdende” blev f.eks. sammen med en kandidat til: Det giver mig energi at arbejde med udfordringer. Jeg inddrager relevante samarbejdspartnere og fortsætter min søgen efter løsninger, selv om der er bump på vejen. Jeg prøver forskellige ting af og finder nye veje at gå. På den måde når jeg mine mål.

Se også: Jobsøgende – brugbare tips til dig 2

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.